O nás

Irena a Robert Hýblerovi

Jsme manželé a oba instruktoři jógy. Žijeme ve Slušticích na Praze východ nedaleko Říčan a zde rovněž vedeme lekce jógy. V krásném prostoru školky Maitrea pořádáme pravidelné kurzy klasické i dynamické jógy, individuální lekce a tématicky zaměřené workshopy. Aktuální rozvrh našich lekcí najdete na www.irenayoga.cz

Všechny uvedené víkendy s jógou si sami organizujeme a celý jógový program vedeme také my, na lekcích se střídáme.

Robert

Robert

S jógou po ránu i k večeru, s jógou v teple i v chladu, s jógou v mládí i ve stáří, s jógou ve zdraví i v nemoci, s jógou v nadšení i roztrpčení, s jógou v klidu i v rozechvění, s jógou stále dál……………krok za krokem.

Číst dál: Robert

aktualita

Irena Hýblerová

Jóga do mého života vstoupila v 17ti letech nejprve v podobě knih a příběhů indických mistrů meditace. Tato vyprávění mi byla velmi blízká a podnítila můj hlubší zájem o jógu. Kromě cvičení jógových pozic jsem se začala věnovat i meditacím. Již od útlého dětství jsem milovala pohyb, zejména gymnastika a tanec mě naplňovaly štěstím. Měla jsem ráda aerobic i jiné druhy fitness, kondiční posilování, v jednom období svého života jsem hodně běhala a plavala. Nyní mi vše vyvažuje jóga, rychlá chůze a dlouhé procházky. V jógovém pohybu jsem se našla, prožitek těla skrze jógové pozice mě neustále naplňuje a rozvíjí. 

Můj prvotní záměr po studiích bylo pracovat s dětmi, studovala jsem pedagogiku volného času se zaměřením na výtvarnou výchovu. Chtěla jsem mít ateliér a rozvíjet dětskou tvořivost. Původní záměr se brzy vytratil a po pár letech práce v obchodním prostředí, převážila má láska k jógovému pohybu. Postupně jsem začala vést skupinové lekce jógy v Praze v různých jógových studiích. Nyní již více jak 12 let vedu pravidelné kurzy jógy u nás ve Slušticích ve školce Maitrea a na našich víkendových pobytech.

Vyzkoušela jsem různé styly jógy, jak dynamické tak i klasické, seznámila se s různými jógovými školami (jóga v denním životě, powerjóga, Ashtanga vinyasa jóga, Prana vashya jóga, Iyengar jóga, Jin jóga,...). Každý směr mě obohatil a v určitou chvíli naplňoval. V józe mám ráda pestrost a změnu. Proto i každá má lekce je trochu jiná, jinak zaměřená, někdy více relaxační, někdy více dynamická...s ohledem na období a na skupinu cvičících. Vedu zejména lekce hathajógy, kterou vnímám jako takový zlatý střed. V lekcích jógy mi jde o to, abychom se fyzicky cítili dobře, měli zdravým způsobem protažené a posílené tělo, dokázali se uvolnit a zbavili se přílišného napětí a skrze dech a meditaci nasměrovali svou pozornost k sobě dovnitř.

Školení, specializované kurzy:

  • Fitness Instruktor se specializací Body and Mind
  • Instruktor powerjógy
  • Cvičitel jógy III. st. (Česká akademie jógy)
  • Cvičitel jógy II. st. se zaměřením na zdravotní aspekty jógy (jóga podle Iyengara a spirální dynamiky)
  • množství seminářů s českými i zahraničními lektory  (Ashtanga vinyása jóga, pranajáma, principy posilování Core, jógová terapie, meditace,...)   
  • Měsíční intenzivní kurz jógy v Mysore v Indii, únor 2011 (dle systému Prana vashya yoga)
  • Dvouměsíční kurz záklonů v Mysore v Indii, únor – březen 2011
  • Kurz jógové terapie dle Spirální jógy (prvky Iyengar jógy a Spirální dynamiky)
  • Kurz Jin jógy
aktualita

ROBERT HÝBLER

S jógou po ránu i k večeru, s jógou v teple i v chladu, s jógou v mládí i ve stáří, s jógou ve zdraví i v nemoci, s jógou v nadšení i roztrpčení, s jógou v klidu i v rozechvění, s jógou stále dál... krok za krokem. Dnes už si život bez jógy ani nedokážu představit. Jóga se postupně stala mým každodenním průvodcem, společníkem i rádcem v dobách radostných, ale i v dobách kdy mi dvakrát do smíchu nebylo. Nebyla to od začátku jóga zabývající se cvičením ásán a kontrolou dechu. Byla to zprvu Bhakti a Karma jóga, cesta lásky a nesobecké služby okolnímu světu. Ta mě naučila určité životní disciplíně a pod vedením mého indického mistra především umění tiché meditace. Vědomému zklidnění a ponoření se do vnitřního ticha.

Od malička jsem hrál závodně tenis a v 18ti letech jsem objevil kouzlo běhání. Ve svých 20ti letech jsem se stal dálkovým běžcem. Během dlouhých tréninků a závodů jsem zažíval ty nejintenzivnější a nejhlubší meditace a vnitřní zážitky. Od maratonu jsem přešel k ultramaratonům a později k dlouhým triatlonům. Kombinace plavání, cyklistiky a běhu pro mě má zcela magickou přitažlivost. Byl jsem ochoten cestovat přes půl světa do Austrálie, kde se každoročně pořádá 3denní ultra triatlon (skládající se z 15ti km plavání, 400km v sedle kola a závěrečného 100km běhu). Zažil jsem, že při správném vnitřním nastavení mohu absolvovat celý závod bez ztráty úsměvu. V dnešních dnech se již triatlonu a dlouhým běhům věnuji okrajově a když už, tak jen čistě amatérsky pro radost.

Díky sportu, práci a nadšení poznávat svět jsem měl možnost procestovat jeho velkou část, vidět různé kultury a vnímat vše, co nás jako lidské bytosti spojuje, ať žijeme kdekoliv. Díky inspiraci od své ženy Ireny jsem zahrnul cvičení jógových ásán do svého každodenního života a stal se instruktorem jógy (na Powerjóga Akademii) a dále vystudoval tříletý kurz jógy a jógové terapie na FTVS v Praze. 

mandala